Advertentie

Facebook lanceert volgend jaar slimme bril

Mark Zuckerberg, topman van Facebook ©AFP

Facebook maakt werk van 'augmented reality' en lanceert in 2021 een 'slimme bril'. Topman Mark Zuckerberg kondigde ook de opvolger aan van de populaire headset voor virtuele realiteit, de Quest.

Mark Zuckerberg sprak op Facebook Connect, een conferentie van Facebook Reality Labs. Die afdeling is gespecialiseerd in zowel virtuele realiteit (VR) als augmented reality (AR), een technologie die een interactieve digitale laag op de fysieke werkelijkheid legt.

De VR-headset Quest 2 wordt lichter en sneller, en heeft een 50 procent hogere pixelresolutie, terwijl de prijs, 299 dollar voor het basismodel, honderd dollar lager is dan die van de voorganger. In onze contreien is de prijs 349 euro. De leveringen zijn voorzien vanaf 13 oktober.

Het toestel heeft net zoals zijn voorganger geen pc nodig en vervangt niet alleen de eerste Quest maar ook de Rift-headsets, die nog wel met kabels verbonden waren met een pc.

Slimme bril

Facebook Connect is dit jaar een volledig virtuele bijeenkomst. Zuckerberg leek vanuit zijn salon te spreken en had het over de onvolkomenheden van videoconferencing in deze tijd van pandemie. VR daarentegen laat toe eenzelfde virtuele ruimte te delen, beklemtoonde hij. Maar de toekomst behoort ook aan AR.

Facebook werkt samen met Ray-Ban van het Frans-Italiaanse EssilorLuxottica om aantrekkelijke brillen voor AR te maken. Volgend jaar komt een 'slimme bril' op de markt, die een stap moet zijn naar een 'echte AR-bril'. Productspecificaties zijn nog niet bekend.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud