opmerkelijk

Facebook maakt van thuiswerk het nieuwe normaal

Facebook-topman Mark Zuckerberg ziet de productiviteit niet dalen nu mensen door corona van thuis uit werken. ©AFP

Ook na de coronamaatregelen gaat Facebook haar medewerkers toestaan om van thuis uit te werken.

De socialmediagigant wil ook meer personeel aannemen dat altijd op afstand zal werken. Op die manier kan het bedrijf ook technologisch talent aanwerven in steden waar Facebook geen kantoren heeft.

Mogelijk zal binnen vijf tot tien jaar de helft van het personeel van Facebook permanent op afstand werken
Mark Zuckerberg
CEO Facebook

Topman Mark Zuckerberg zei in een interview dat mogelijk de helft van al het personeel van Facebook binnen vijf tot tien jaar permanent op afstand zal werken. De ervaringen met lockdowns en thuiswerken laten volgens hem zien dat de productiviteit van personeel daar niet onder lijdt.

Facebook sloot zijn hoofdkwartier in het Californische Menlo Park begin maart als voorzorgsmaatregel tegen coronabesmettingen. Het bedrijf, dat eind maart wereldwijd 48.000 mensen in dienst had, gaf medewerkers eerder al de mogelijkheid om tot het einde vanuit huis of een andere alternatieve locatie te werken.

Zuckerberg is niet de eerste topman van een techbedrijf dat werken op afstand permanent wil invoeren. Recent kondigde Jack Dorsey, topman van zowel Twitter als fintechbedrijf Square, hetzelfde aan voor zijn personeel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud