Fortino steekt geld in software voor restaurants

SimplyDelivery is de eerste investering van Fortino in Duitsland.

De investeerder Fortino stapt in het kapitaal van SimplyDelivery, een Duitse ontwikkelaar van software voor de restaurantsector en de thuisbezorging van maaltijden. Het is de eerste investering van het Belgische durfkapitaalfonds in Duitsland.

SimplyDelivery heeft softwarepakketten ontwikkeld die restauranthouders of thuisbezorgers toelaten hun diensten te digitaliseren en hun klantenrelaties te optimaliseren. Het bedrijf werd in 2014 opgericht. Klanten zijn onder meer McDonald’s, de saladeketen Dean & David, Burger King en de Duitse pizza- en pastaketen L’Osteria.

De instap van Fortino kadert in een kapitaalronde van 10 miljoen euro van SimplyDelivery. Die wordt geleid door de Duitse techinvesteerder Cusp Capital. Hoeveel geld het durffonds rond Duco Sickinghe (ex-CEO van Telenet) op tafel legt, is niet bekend. Het fonds investeert typisch tussen 1 miljoen en 5 miljoen euro per dossier.

Telenet

Fortino zag het levenslicht in 2013, toen de ex-Telenet-toppers Sickinghe en Renaat Berckmoes zich op private equity (niet-beursgenoteerde bedrijven) besloten te storten. Dat leverde meerdere fondsen op: een durffonds van 80 miljoen euro dat focust op jonge software- en technologiebedrijven en een groter fonds met 242 miljoen euro kapitaal dat mikt op grotere en meer mature bedrijven.

Vorig jaar liet het bedrijf weten dat een derde fonds onder de Fortino-vlag in de maak was: het durffonds Fortino Capital Venture II. Daarbij werd net als bij Fortino Capital Venture I gemikt op 80 miljoen euro. Maar het werd 105 miljoen euro.

Waar Fortino zich eerst concentreerde op België en vervolgens op de Benelux, wordt de blik nu verruimd naar Noordwest-Europa.

Fortino Capital Venture II focust net als zijn voorganger op technologiebedrijven die diensten leveren aan andere bedrijven (B2B), het liefst met een software-as-a-service (SaaS)- of platform-as-a-service (PaaS)-model. Maar waar Fortino zich aanvankelijk concentreerde op België en vervolgens op de Benelux, wordt de blik nu verruimd naar Noordwest-Europa en in de eerste plaats naar Frankrijk en Duitsland.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud