opmerkelijk

Google bouwt extra woningen in Silicon Valley

De enorme jobgroei en de hoge salarissen in de techsector hebben de huizenprijzen in Silicon Valley de hoogte ingejaagd. ©© Craig Lovell/CORBIS

De technologiegroep Alphabet (Google) wordt ook een beetje een vastgoedconcern. Het bedrijf investeert een miljard dollar in nieuwe huizen in Silicon Valley, om de kritiek te pareren dat het de huizenprijzen de hoogte in jaagt.

Het is de meest gehoorde klacht van inwoners van Silicon Valley, en dan zeker diegenen die niet in de alomtegenwoordige techsector werken: de vele techwerkers en hun hoge salarissen jagen de woonprijzen de stratosfeer in. Alphabet en andere bedrijven worden daarom al jaren geviseerd door lokale activisten die vinden dat de techsector dan maar zelf voor goedkopere huisvesting moet zorgen.

De internetreus geeft nu gehoor aan die oproep met een investering van een miljard dollar. Daarvan gaat driekwart naar het leasen van bouwgronden en een kwart naar bouwprojecten. Doel is om de komende tien jaar minstens 20.000 huizen en appartementen bij te bouwen, schrijft Google in zijn blog.

Google, dat zelf 45.000 werknemers telt in de regio, geeft toe dat de huizenmarkt in de Bay Area, de regio rond de baai van San Francisco, een ‘crisispunt’ heeft bereikt. Het bedrijf zegt in zijn blogpost niet of de maatregel ingegeven is door de kritiek van activisten. Diezelfde activisten, die woensdag een betoging plannen bij de algemene vergadering van het bedrijf, noemen de plannen een ‘eerste stap in de goede richting’.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud