Advertentie

Google en Netflix verplichten medewerkers zich te laten vaccineren

Google-CEO Sundar Pichai.

Door de opmars van de deltavariant stelt het Amerikaanse techbedrijf een terugkeer naar kantoor uit tot midden oktober. Op termijn komt er een vaccinatieplicht. Ook Netflix voert die in voor acteurs.

Google vraagt de meerderheid van zijn werknemers pas vanaf 18 oktober opnieuw naar zijn bedrijfscampussen. Eerder had het Californische bedrijf begin september geprikt voor een terugkeer. Op termijn gaat het zijn werknemers ook verplichten zich te laten vaccineren.

'We erkennen dat veel Google-werknemers coronapieken in hun omgeving zien, veroorzaakt door de deltavariant, en bezorgd zijn over een terugkeer naar kantoor' schrijft CEO Sundar Pichai in een mail naar 130.000 werknemers wereldwijd. 'We hopen dat deze maatregelen hen geruststellen bij een terugkeer naar kantoor.'

Google mikt op een 'hybride' model, waarbij 60 procent van de werknemers terugkeert naar kantoor. Dat veroorzaakte onrust bij het personeel. In zijn mail schrijft Pichai dat het bedrijf nog altijd gelooft in een terugkeer, maar 'de data zorgvuldig in de gaten houdt'. Hij kondigde ook aan dat het bedrijf betaald verlof voor ouders verlengt tot het einde van het jaar.

Vaccinatieplicht

Op termijn gaat Google ook een vaccinatieplicht opleggen. Die komt er eerst in het hoofdkwartier in Mountain View en andere Amerikaanse vestigingen, waarna ze uitgebreid wordt naar de meer dan 40 landen waar Google actief is. Daar is ook ons land bij.

De vaccinatieplicht wordt aangepast aan de wetgeving en regels van elke locatie, schrijft Pichai. Uitzonderingen worden voorzien voor medische en andere redenen. 'Gevaccineerd worden is een van de belangrijkste manieren om onszelf en onze omgeving de komende maanden gezond te houden', zegt Pichai.

Netflix

Ook de streaminggigant Netflix heeft een vaccinatieplicht aangekondigd, meldde het persagentschap Reuters woensdag. De regel geldt voor acteurs en het personeel dat nauw met hen samenwerkt.

In Hollywood lijkt een bredere vaccinatieplicht er aan te komen, nadat de vakbonden en de belangrijkste studio's daarover een akkoord hebben bereikt. Vorige week nog weigerde de Amerikaanse acteur Sean Penn verder te werken aan de serie 'Gaslit' tot iedereen op de set in de NBCUniversal-studio gevaccineerd is. Zijn eigen organisatie CORE bood daarbij hulp aan om de vaccinaties gratis te laten verlopen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud