Advertentie
Advertentie

Google-topman bezoekt Molenbeekse codeerschool

Alphabet-topman Sundar Pichai (midden) bezocht maandag de Molenbeekse codeerschool MolenGeek. ©BELGA

Sundar Pichai, de topman van Alphabet (Google), schenkt opnieuw geld aan de Molenbeekse codeerschool MolenGeek. Hij ging de cheque van 200.000 euro persoonlijk overhandigen.

Het was de eerste keer dat de topman van de Google-moeder Alphabet een Belgisch project bezocht. 

Twee jaar geleden pompte de internetgigant al eens 200.000 euro in het project. MolenGeek kan met de nieuwe steun zijn bestaande codeerschool uitbreiden. Het wil elk jaar 150 ondernemers uit kansarme milieus helpen. 

Deelnemers met diverse achtergronden worden in de school op weg geholpen naar een job. De nieuwe schenking maakt ook de ontwikkeling mogelijk van een nieuwe opleidingsmodule van zes maanden rond artificiële intelligentie en gegevensanalyse.

Springplank

Sinds zijn oprichting heeft MolenGeek aan 35 start-ups kansen geboden en 195 jonge ondernemers opgeleid. Bijna iedereen (93%) die de opleiding afgerond heeft, heeft een start-up opgericht of een job gevonden in de digitale sector, luidt het. 

'Het is belangrijk dat we de jongere generaties een manier geven om te investeren in zichzelf', zegt Ibrahim Ouassari, medeoprichter van MolenGeek. 'Nu er meer vaart achter het project komt, zijn we dankbaar dat we opnieuw kunnen rekenen op de daadkracht en kennis waarmee Google zoveel potentiële ondernemers vooruithelpt, die MolenGeek zien als toegangspoort tot de technologiesector en een springplank voor hun toekomstige loopbaan.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud