Google waarschuwt VS voor veiligheidsrisico's door aanpak Huawei

Google maakt zich zorgen over de beslissing van Donald Trump om Huawei op een zwarte lijst te zetten. ©AFP

De manier waarop de Amerikaanse regering Huawei aanpakt, kan volgens Google een bedreiging worden voor de nationale veiligheid.

Dat schrijft de krant Financial Times. Google maakt zich zorgen over de beslissing van Donald Trump om Huawei op een zwarte lijst te zetten, waardoor Amerikaanse bedrijven geen zaken meer kunnen doen met de onderneming. Het verbod werd al opgeschort tot midden augustus, maar dat is voor Google onvoldoende.

Het vreest dat het niet langer updates kan uitvoeren van het Adroid-systeem op telefoons van Huawei, dat daardoor zelf een eigen versie van de software zou ontwikkelen die eenvoudiger te hacken zou zijn. ‘Die zal waarschijnlijk meer bugs bevatten en vatbaarder zijn voor hacking, niet in het minst door China’, vernam FT van een bron.

Bij Google draait de lobbymachine op volle toeren. Enkele toplui hebben de voorbije weken bij hoge regeringsfunctionarissen druk uitgeoefend om de invoering van de zwarte lijst nog langer uit te stellen en zelfs een uitzondering te krijgen en vrijgesteld te worden van de beperkingen die zo’n lijst met zich mee brengt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud