Google werkt aan Google Glass 2.0

©EPA

Google zou werk maken van de herlancering van zijn slimme bril, waarvan de productie vorige maand werd stopgezet. Een nieuw Google-team zit in de vroege ontwikkelingsfase van de nieuwe Google Glass.

De doorgaans goedingelichte technologieblog ‘9to5google’ vernam van verschillende bronnen dat Google na het stopzetten van de Google Glass-productie toch nog bedrijven benadert met testmodellen van de slimme bril. Het gaat dan om een beperkte groep bedrijven die betrokken zijn bij de ontwikkeling van softwaretoepassingen voor Google Glass.

Bij het afvoeren van de internetgeconnecteerde bril vorige maand, gaf Google  zelf nog aan te hopen op een doorstart voor het verguisde gadget. Na verschuivingen in het personeelsbestand zou er momenteel een nieuw ingenieurs-team ontstaan dat nagaat wat de verdere toekomstmogelijkheden zijn voor Google Glass.

De nieuwe versie van Google Glass zit weliswaar nog in een zeer embryonaal stadium, maar het is duidelijk dat Google de hoop om met het product door te breken nog niet definitief heeft opgegeven. De internetreus maakte een inschattingsfout door te denken dat iedereen klaar is om continu met een computer voor de ogen rond te lopen. Dat wil echter niet zeggen dat het toestel helemaal geen toekomst heeft. Vooral in een bedrijfscontext zien analisten nuttige toepassingsmogelijkheden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud