Grafische groep Esko lijft Amerikaans bedrijf in

Esko-topman Udo Panenka ©Esko

Esko, met hoofdkwartier in Gent, koopt zijn sectorgenoot Blue Software uit Chicago.

Esko is een specialist in grafische soft- en hardware voor hoofdzakelijk de verpakkingsindustrie. De groep heeft wereldwijd 1.800 mensen in dienst en heeft haar hoofdkwartier in Gent.

Dat laatste is toe te schrijven aan de deels Belgische oorsprong van Esko. Dat ontstond in 2001 door het samengaan van Barco Graphics en het Deense Purup-Eskofot. In 2007 volgde een bod op het Belgische beursgenoteerde Artwork Systems, waardoor het bedrijf een tijdlang Esko Artwork heette.

Nog eens vier jaar later verkocht de Deense private-equitygroep Axcel Esko Artwork aan het Amerikaanse Danaher. Onder de vleugels van die industriƫle reus zet Esko nu zijn groei verder. Bijvoorbeeld met de overname van het eveneens Amerikaanse Blue Software.

Blue Software legt zich toe op software voor labels en grafische ontwerpen voor de verpakkingsindustrie en is dus een volwaardige sectorgenoot van Esko. De omzet van Blue wordt niet vrijgegeven. De onderneming, die bekende namen als Coca-Cola, Quaker en Unilever als klant heeft, telt ongeveer 150 werknemers. 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect