Advertentie

Groei aantal twitteraars blijft vertragen

©ANP XTRA

De microblogsite heeft in het vierde kwartaal de verwachtingen geklopt. Zo dikten de reclame-inkomsten meer aan dan verwacht. Maar het aantal extra Twitter-gebruikers nam opnieuw af.

Het aantal maandelijks actieve gebruikers nam in het vierde kwartaal met 20 procent toe tot 288 miljoen. In het derde kwartaal was dat 23 procent, iin het tweede kwartaal 24 procent. En dat terwijl Twitter allerlei elementen toevoegde om de berichtendienst aantrekkelijker te maken.

Twitter wist zijn omzet bijna te verdubbelen, tot 479,1 miljoen dollar (417,3 miljoen euro). Mede dankzij de omzetgroei van 97 procent slonk het nettoverlies van 511,5 tot 125,4 miljoen dollar. Beide cijfers waren beter dan verwacht.

Twitter lanceerde de voorbije maanden enkele functionaliteiten om zijn site aantrekkelijker te maken, waaronder de mogelijkheid om video's te maken en te versturen en de melding van de belangrijkste tweets.

In zijn kwartaalrapport bevestigt Twitter dat het met Google een deal sloot om de berichten van 140 karakters weer n de zoekresultaten te laten verschijnen. Dat is van 2011 geleden. Het bedrijf wil op die manier meer gebruikers trekken en zijn reclame-inkomsten opkrikken.

LinkedIn

Ook het professionele sociaal netwerk LinkedIn kwam donderdag met cijfers. De netwerksite heeft de omzet met 44 procent zien toenemen in het vierde kwartaal. Ook de winst per aandeel kwam met 61 cent boven de analistenverwachtingen van 53 cent per aandeel uit.

Over het hele boekjaar ging de omzet met 45 procent de hoogte in tot 2,2 miljard euro. LinkedIn wijt de forse stijging aan het feit dat meer bedrijven de netwerksite gebruiken om talent te recruteren.

Nog opmerkelijk is dat LinkedIn stevig aan het groeien is buiten de Verenigde Staten. Die zijn nog maar goed voor 30 procent van de gebruikers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud