Groeimarkten behoeden Philips voor omzetdaling

©Philips

De omzet in de mature markten daalde met 4 procent. In de groeimarkten daarentegen was er 15 procent groei.

Het Nederlandse gezondheidstechnologiebedrijf Philips heeft in het derde kwartaal een stabiele omzet van 4,148 miljard euro geboekt. Dat is minder dan verwacht (4,23 miljard volgens Bloomberg).

Op vergelijkbare basis was er wel 4 procent groei. Die kwam vooral van groeimarkten: de verkoop in China, Latijns-Amerika en India bedroeg meer dan 10 procent en de groeimarkten samen zorgden voor 15 procent meer omzet op vergelijkbare basis. De omzet in de mature markten daalde met 4 procent.

Door hogere herstructurerings- en acquisitiegerelateerde kosten zakte de bedrijfswinst voor afschrijvingen (ebita) van 441 tot 364 miljoen euro. Worden die kosten buiten beschouwing gelaten, dan steeg de aangepaste ebita van 474 tot 532 miljoen euro (+12,2%). De aangepaste ebita-marge verbeterde van 11,4 tot 12,8 procent.

De nettowinst van Philips steeg met 10,7 procent tot 423 miljoen euro.

Ondanks ‘wereldwijde onzekerheden’ behoudt Philips de jaarprognose: tussen 4 en 6 procent vergelijkbare omzetgroei en een stijging van de aangepast ebita-marge met ongeveer 100 basispunten dit jaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud