Advertentie

Grote interesse voor Nokia 3310

De Nokia 3310 is vanaf vandaag te krijgen in België. ©AFP

Wie in België een Nokia 3310 wil kopen moet geduld hebben. 'Dagelijks komen er honderd nieuwe mensen op de wachtlijst.'

Sinds vandaag is de nieuwe versie van de iconische gsm Nokia 3310 te krijgen in België. Toch is het niet makkelijk om er een te bemachtigen, want de vraag is groot.

'Wij hebben erg lange wachtlijsten', zegt Stefaan De Prycker, een directielid van Media Markt België. 'Bovendien is ook het aanbod schaars. Vermoedelijk richt Nokia zich in eerste instantie op de grote landen en zullen pas nadien de kleinere landen volop bevoorraad worden.' De voorraden van webwinkel Coolblue zijn al uitgeput.

Vandaag zijn de eerste toestellen te krijgen bij enkele winkels van Media Markt. 'Op vrijdag zouden ze in al onze winkels te krijgen moeten zijn.'

Goedkoper

Bij Bol.com zijn ze pas vanaf 5 juni te krijgen. 'Dat is de officiële releasedatum', zegt woordvoerder Marjolein Verkerk.

Wie het retrotoestel bij de Nederlandse webwinkel wil kopen, belandt eveneens op een wachtlijst. 'Nu al voegen we elke dag 100 mensen toe aan de wachtlijst. De vraag is even groot als bij de introductie van bekende smartphones.'

Dat het toestel zo gewild is, is te verklaren door het feit dat het nostaligsche gevoelens op oproept bij twintigers en dertigers, die in de jaren 2000 opgroeiden met de gsm. 'Maar ook het feit dat de Nokia 3310 veel goedkoper is dan smartphones verklaart waarom veel mensen hem willen aanschaffen', aldus Verkerk.

De grote technolgieblogs zijn minder enthousiast over het toestel. In heel wat recensies luidt het verdict dat je voor de 59 euro die je ervoor moet neertellen betere basistoestellen kunt kopen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud