Advertentie

Grote internetpanne van de baan

Servers in een datacenter van een cloudaanbieder. ©Andrea Rugg

Grote websites als die van Amazon, Reddit, The New York Times, The Guardian en Financial Times lagen er dinsdagmiddag meer dan een uur uit. Het probleem lag bij cloudaanbieder Fastly.

'Error 503 Service Unavailable.' Dat is de boodschap die dinsdagmiddag meer dan een uur lang verscheen bij wie de websites van onder andere Paypal, CNN, HBO, Twitch of Amazon probeerde te bereiken. Grote delen van het internet waren even onbruikbaar.

Het probleem werd al snel teruggeleid tot cloudaanbieder Fastly. Die bevestigde op zijn website dat er problemen waren, zonder daarbij in detail te treden. Even later volgde de boodschap dat het probleem was gevonden en een 'fix' werd geïmplementeerd.

Fastly is een CDN, internetjargon voor 'content delivery network'. In een notendop betekent dat dat het bedrijf een geografisch gespreid meganetwerk aan servers heeft, dat het mogelijk maakt om snel content - websites, afbeeldingen, video, noem maar op - te laden.

Wanneer flinke stukken van het web platliggen, komt enige creativiteit van pas. Zo schakelde de techwebsite The Verge, wiens website mee getroffen was, voor berichtgeving over de panne over op berichtgeving via Google Docs om zijn lezers op de hoogte te houden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud