Advertentie

Guardsquare Scale-up van het Jaar

Guardsquare van ex-judoka Heidi Rakels is de Scale-up van het Jaar. ©Kristof Vadino

Tijdens de galashow waarop de Onderneming van het Jaar werd bekendgemaakt, reikte de Vlaamse regering de prijs voor de Scale-up van het Jaar uit aan Guardsquare.

Het Leuvense softwarebedrijf beveiligt ruim 4 miljard mobiele apps.

Heidi Rakels, ex-topjudoka en softwareprogrammeur van opleiding, richtte het Leuvense bedrijf op met haar partner Eric Lafortune. Klanten zijn mondiale spelers in de financiële sector en de media.

Wat bezorgt haar de grootste kick: brons halen op de Olympische Spelen in Barcelona in 1992 of Guardsquare? ‘Het doet allebei evenveel deugd.’

Groeiturbo

De fintechpionier Jurgen Ingels ontdekte vijf jaar geleden het bedrijf als een ruwe diamant, investeerde erin en zette er een groeiturbo op. Tussen 2014 en 2018 groeide het bedrijf fors. De voorbije drie jaar ging de omzet maal drie.

Begin dit jaar verkochten de oprichters de meerderheid van hun bedrijf voor 29 miljoen dollar aan de Amerikaanse investeerder Battery Ventures. Dat 35 jaar oude durfkapitaalfonds uit Boston moet Guardsquare helpen groeien in de VS.

100 miljoen

De ambities zijn groot. Over vijf jaar mikt Guardsquare op een recurrente omzet van 100 miljoen dollar, tegenover 7 miljoen vandaag. Daar is jaarlijks een gemiddelde groei van 70 procent voor nodig. In tegenstelling tot veel andere start-ups en scale-ups is Guardsquare van in het begin winstgevend. De brutobedrijfswinst bedraagt 2 miljoen dollar.

De andere genomineerden voor de prestigieuze prijs voor beloftevolle Vlaamse onderneming waren Intracto uit Herentals, Lansweeper uit Dendermonde en Silverfin uit Gent.

Guardsquare is de opvolger van het bigdatabedrijf Ontoforce, de laureaat van vorig jaar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.