Advertentie

Hacker kaapt kwartaalrapport Intel

©REUTERS

Een sterk kwartaalrapport met de billen bloot negen minuten voor de slotbel moeten publiceren. Het is wat de Amerikaanse chipgigant Intel donderdag overkwam.

Verrassende plotwending donderdagavond op Wall Street: Intel publiceerde het kwartaalrapport bizar genoeg negen minuten voor de slotbel, terwijl resultaten doorgaans klokslag om 16 uur in New York op de schermen verschijnen.

's Werelds grootste chipbakker verschaft tegenover zakenkrant Financial Times meer uitleg. 'Een infografiek bleek van onze pr-newsroomsite gehackt te zijn', zegt financieel directeur George Davis. 'We hebben toen we dat beseften meteen besloten te publiceren.' Geen onredelijke beslissing, nu in een steeds frenetiekere beurshandel handelsalgoritmes elke seconde voorkennis weten uit te buiten.

Het veiligheidslek overschaduwt een sterker dan verhoopt rapport. Indrukwekkend was vooral de verkoop van de jarenlang slabakkende verkoop van computerchips. Die steeg met 33 procent, nu de pandemie een leger thuiswerkers tot de aankoop van een nieuw laptop noopt.

De nieuwe CEO Pat Gelsinger zwoer tijdens de telefonische conferentie met analisten trouw aan de fabrieken van de chipgigant. Voorganger Bob Swan werd vorige week tot ontslag gedwongen door aanhoudende blunders bij de opstart van de productie van nieuwe state-of-the-art-7 nanometerchips.

Aandeelhoudersactivist Dan Loeb eist dat Intel een pure chipontwikkelaar wordt en de productie uitbesteedt, omdat de Californiërs volgens hem hopeloos achterop geraakt zijn op Aziatische rivalen als TSMC en Samsung.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud