Het regent afzeggingen voor techcongres in Barcelona

Ericsson is een van de bedrijven die hebben afgezegd voor de editie van dit jaar. ©REUTERS

MWC in Barcelona, de grootste beurs rond mobiele technologie ter wereld, ziet zijn editie van dit jaar in het water vallen door het Chinese coronavirus. Onder meer Sony en Amazon sturen hun kat.

Vorige week was al duidelijk dat het dodelijke longvirus gevolgen zou hebben voor MWC (Mobile World Congress), dat tijdens de krokusvakantie plaatsvindt in Barcelona. Het Zuid-Koreaanse concern LG en de Zweedse netwerkbouwer Ericsson lieten toen weten niet te zullen deelnemen. De Chinese maker van netwerkapparatuur ZTE annuleerde zijn persconferentie.

Dat was nog niet onoverkomelijk, maar een nieuwe reeks afzeggingen dreigt het congres nu verder uit te hollen. De Japanse elektronicagroep Sony, de Japanse telecomgroep NTT Docomo en de Amerikaanse tech- en e-commercereus Amazon maakten ook bekend dat ze hun kat sturen. Ook de Amerikaanse chipmaker Nvidia is er niet bij. Andere bedrijven lieten weten wel deel te nemen, maar met een beperktere delegatie.

Maatregelen

Het MWC trok vorig jaar meer dan 100.000 bezoekers en 2.400 exposanten. Voor de Catalaanse hoofdstad is het een erg belangrijk evenement, goed voor een economische injectie van bijna een half miljard euro.

Chinese bedrijven namen de laatste jaren een almaar prominentere plaats in op de beurs al blijft het aandeel van Chinese bezoekers al bij al bescheiden. Vorig jaar ging het om 6 procent, tegenover 64 procent Europeanen.

Beursorganisator GSMA verspreidde zondagavond een update over de verschillende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Bezoekers uit de getroffen Chinese provincie Hubai zullen niet worden toegelaten. Er komen ook controles op lichaamstemperatuur, en de bezoekers zullen moeten bevestigen dat ze geen contact hadden met besmette personen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud