Hoger bod op lampenproducent Osram

Osram is onder meer bekend als producent van klassieke lampen. ©REUTERS

De private-equitygroepen Bain Capital en Advent bieden beduidend meer dan de 4,3 miljard euro van het Oostenrijkse sensorenbedrijf AMS.

Het is nog niet zeker wie de nieuwe eigenaar wordt van het Duitse lampenconcern Osram , een gewezen dochter van het industriële conglomeraat Siemens. De private-equitygroep Bain Capital troeft het Oostenrijkse AMS af met een nieuw en hoger bod.

De biedstrijd begon met een gooi van Bain Capital, samen met sectorgenoot Carlyle, van 35 euro per aandeel. Daarop bracht AMS een bod uit van 38,50 euro per aandeel of 4,3 miljard euro in totaal. AMS leek lange tijd het pleit te winnen, zeker omdat de raad van bestuur van Osram de voorkeur gaf aan de Oostenrijkers. Maar het management heeft wat twijfels over AMS en het personeel ziet Osram liever belanden bij de private-equitygroepen.

'Beduidend hoger'

Bain slaat nu terug met een hoger bod, maar deze keer in een tandem met Advent, nadat Carlyle zich teruggetrokken had. Er was al enkele dagen sprake van een nieuwe zet en woensdag bevestigde Osram in een persbericht het tegenbod van de private-equitygroepen.

Volgens Osram zal het bod de 38,50 euro van AMS 'beduidend overschrijden'. Maar het persbericht bevat geen prijs omdat die ook niet in de brief van Bain en Advent staat. Er is dan ook nog maar sprake van een indicatief bod dat na een boekenonderzoek mogelijk uitmondt in een bindend bod. Maar Osram waarschuwt dat dat niet zeker is.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud