Advertentie
voorkennis

Honey badger don't care

Mark Zuckerberg, de topman van Facebook. ©Bloomberg

Heeft Mark Zuckerberg nog vriendjes over? Ja. Heel Wall Street.

Kent u dat heerlijk becommentarieerde clipje op YouTube over de 'crazy nastyass' honingdas? Aan het onversaagde beestje dat zich niks aantrekt van aanvallen moet ik denken telkens het over Facebook gaat. Niemand houdt van de socialemediagigant, maar iedereen swipet en tikt zich wel te pletter op zijn apps. Hoe hard de regelgevers ook foeteren: CEO Mark Zuckerberg don't care.

Honeybadger don't care!

Ook deze week. Apple zet met zijn besturingssysteem iOS 14.5 zogezegd frontaal de aanval in op Facebook. De reden? IPhone-gebruikers gaan expliciet apps zoals Facebook toestemming moeten geven om de cookies te plaatsen waarmee adverteerders u gericht kunnen bestoken. U kent het: u checkt even dagdromend de vliegprijzen naar Wenen en meteen ziet u overal reclame voor 'cheap flights' naar de Stephansdom.

IOS 14.5 heet een bom onder het bedrijfsmodel van Facebook te zijn. The New York Times schreef deze week een boeiend verhaal over de clash van de Silicon Valley-titanen. Het 'privaat' internet van Apple-CEO Tim Cook versus het gratismodel - gratis zoals in 'betaald door een tapijtbombardement van reclame' - van Zuckerberg.

Welk model het juiste is, zal Wall Street worst wezen. Beide blijven onzedig rendabel. Dat zal deze avond blijken uit de gelijktijdige kwartaalrapporten. Voor Apple rekenen analisten op een coole 16,8 miljard dollar nettowinst op 77,3 miljard omzet. En voor Facebook op 7,7 miljard nettowinst op 23,7 miljard omzet. Een nettomarge van 32 procent. Niet slecht voor 's werelds meest gehate bedrijf, dat dicht bij een recordhoogte noteert.

De twee invloedrijkste mannen van het Amerikaanse bedrijfsleven vanavond om 22 uur. Pak de popcorn.

Het duo wordt 'geflankeerd' door de twee invloedrijkste mannen van het Amerikaanse publieke leven. President Joe Biden met zijn eerste toespraak voor het verzamelde Congres, en Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell met zijn beleidsvergadering. Die twee zijn meer in symbiose dan het andere duo. Biden moet gewoon maken dat hij het geld even snel kan spenderen als Powell het in een tempo van 120 miljard dollar per maand van de persen laat rollen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud