Huawei spant nieuwe rechtszaak aan tegen VS

Huawei vecht een beslissing van de Amerikaanse Federal Communications Commission aan. ©Rolf Vennenbernd/dpa

De Chinese technologiegroep vecht de beslissing aan waardoor Amerikaanse bedrijven in landelijk gebied geen beroep mogen doen op haar apparatuur.

Telecombedrijven in de Verenigde Staten kunnen een beroep doen op overheidssubsidies voor de bouw van telefonie- en internetnetwerken in rurale gebieden.

Maar met dat geld mogen ze van de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) geen telecomuitrusting van de Chinese technologiegroep Huawei kopen, die het FCC - net als zijn Chinese sectorgenoot ZTE - als een 'nationaal veiligheidsrisico' catalogeert.

New Orleans

Huawei vecht die beslissing aan voor een rechtbank in New Orleans, meldt het persagentschap Reuters. Volgens de VS kan apparatuur van Huawei gebruikt worden voor spionagedoeleinden. Huawei ontkent dat en beklemtoont dat er geen bewijzen zijn. 

Er lopen al langer juridische procedures tegen Huawei. Sinds mei geldt bijvoorbeeld dat Amerikaanse bedrijven geen onderdelen mogen leveren aan Huawei zonder een speciale licentie van de Amerikaanse overheid.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud