Advertentie

Huub Baren slaagt in bod op Connect Group

Een vestiging van IPTE. ©Dominic Verhulst/dotch.be

IPTE haalt 97,2 procent binnen van Connect Group, waardoor het bedrijf van de beurstabellen zal verdwijnen.

Ondernemer Huub Baren zet door met zijn bod op Connect Group , de beursgenoteerde onderaannemer voor de IT-sector. Het bod, via het bedrijf IPTE Factory Automation van Baren, werd ruim een half jaar na de aankondiging gelanceerd op 5 juni en liep af op 14 augustus. Baren aasde daarbij op de aandelen die nog niet in zijn bezit waren. IPTE is een aanbieder van geautomatiseerde oplossingen voor de elektronische en mechanische industrie.  

In de biedperiode werden bijna 3,6 miljoen aandelen van Connect Group of 13,4 procent van de uitstaande aandelen te koop aangeboden, meldt IPTE dinsdag. Daardoor bezitten IPTE en de met IPTE verbonden partijen nu 26 miljoen aandelen van Connect Group. Dat komt neer op 97,21 procent. Het bod bedroeg 1,60 euro per aandeel en kost Baren dus bijna 5,8 miljoen euro.

Baren ziet niet af van het voorwaardelijk bod, waardoor de betaling van de biedprijs voor de aangeboden stukken zal plaatsvinden op 28 augustus. Bovendien komt er een verplichte heropening van het bod omdat IPTE boven de 90 procent uitkomt. Die verplichte heropening biedt de kans aan de aandeelhouders die hun aandelen nog niet hebben aangeboden om deze alsnog aan te bieden.

IPTE kondigt ook aan dat het uiteindelijk zal overgaan tot de schrapping van het aandeel op de beurs. Er komt, zoals dat gebruikelijk is, ook een uitrookbod voor de resterende stukken. 

Baren had zijn bod afhankelijk gemaakt van voorwaarden, waardoor het alsnog kon stranden. Zo is er een dreigende miljoenenclaim van de Roemeense fiscus die kon gelden als excuus om de gooi naar de extra Connect-aandelen af te blazen. Tegelijk behield hij zich het recht voor om af te zien van de voorwaarden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud