Advertentie
Advertentie

'Ik laat Agfa geen achterlijk bedrijf noemen!'

Agfa-voorzitter Julien de Wilde had zijn handen meer dan vol op de algemene vergadering van Agfa-Gevaert. ©Photo News

Het was een bij momenten heel bitsige algemene vergadering bij Agfa-Gevaert. Voorzitter Julien De Wilde en zijn bestuurders werden amateurs genoemd.

Aan animo geen gebrek op Agfa's hoofdkwartier in Mortsel. Het begon al aan de ingang, waar de vakbonden een pamflet uitdeelden om de jongste ontslagronde van acht voltijdse equivalenten in de HealthCare-poot aan te klagen.

'De directie volgt een salamitactiek. Het aantal ontslagen wordt telkens beperkt om onder de radar te blijven. Maar samengeteld verdwenen de voorbije twee jaar al 60 banen in Mortsel', stellen de vertegenwoordigers van het BBTK en LBC-NVK. 

Luc Delagaye, hoofd van Agfa's personeelszaken, reageerde tijdens de algemene vergadering. 'Doordat de klassieke film - die in HealthCare voor klassieke röntgenfoto's wordt gebruikt - achteruit boert, moeten er elk jaar gemiddeld 100 mensen weg. Dat gebeurt altijd in overleg met de vakbonden.'

CEO Christian Reinaudo voegde eraan toe dat Agfa nu eenmaal wereldwijd actief is. In dit specifieke geval werd beslist om de administratieve jobs te verhuizen naar Sjanghai. Eerder werd ook beslist om de klantendienst voor heel de groep te centraliseren in Polen. 'We moeten dit doen om de kosten onder controle te houden. Om het bedrijf gezond te houden. Als we dat niet doen, verzwakken we ons ten opzichte van onze concurrenten', zei de topman.

De CEO voegde eraan toe dat hij onder de indruk is van de relatieve rust onder het personeel gezien de enorme transformatie die het bedrijf doormaakt. 'It's amazing.' De Fransman zette de voorbije jaren hoog in op de grootformaatprinters (inkjet) en IT-oplossingen voor het verwerken en beheren van medische beelden in ziekenhuizen. Dat ging gepaard met flink wat kostenbesparingen en nieuwe brugpensioenvoorwaarden voor de Belgische werknemers. De jarenlange onderhandelingen over het brugpensioen deden de arbeiders vorig jaar twee weken de fabriek in Mortsel stilleggen.

Een andere aandeelhouder vroeg een update over de zware pensioenverplichtingen van Agfa. Financieel directeur Kris Hoornaert gaf aan dat de pensioenplannen in de VS en het VK volledig zijn afgesloten. In Duitsland werden de voordelen flink gereduceerd. In eigen land, tot slot, kent Agfa al jaren geen zogenaamde 'defined benefit'-plannen - werknemer weet hoeveel pensioen hij krijgt - meer toe. En is het overgestapt op het minder kapitaalintensieve stelsel van 'defined contribution', waarbij de werkgever en/of werknemer op regelmatige basis een bijdrage storten.

'De pensioenlasten hebben hoe dan ook geen impact op onze vrije kasstroom. Die bedroeg de voorbije vijf jaar 85 à 90 miljoen euro. Dit jaar mikken we op 85 miljoen euro', besloot Hoornaert.

Toen het tijd was om over de agendapunten te stemmen, vaarde dezelfde aandeelhouder uit tegen voorzitter Julien De Wilde. 'Ik weiger te stemmen per handopsteking en op papier. In een democratie stemmen we naamloos. Dit is ongezien. En het strookt niet met wat het bedrijf pretendeert te zijn: innovatief. Ga eens kijken bij Ageas hoe ze het daar doen.'

Viviane Reding is voor vier jaar benoemd tot bestuurder van Agfa. ©BELGAIMAGE

De Wilde verloor stilaan zijn geduld: 'Dit aanvaard ik niet. Ik laat Agfa geen achterlijk bedrijf noemen. Voor volgend jaar zullen we bekijken of deze manier van werken nog efficiënt is. Maar nu stemmen we op papier, punt.' Waarna de aandeelhouder nog eens uithaalde: 'Het is tijd dat hier wat jonge bestuurders worden binnengehaald. En u, meneer De Wilde, leidt dit bedrijf al veel te lang.'

Het bitsige pleidooi voorkwam echter niet dat de 71-jarige De Wilde voor vier jaar werd herbenoemd als bestuurder-voorzitter. En dat ook ex-eurocommissaris Viviane Reding (63) en Hilde Laga (58), specialiste in vennootschapsrecht, tot de raad van bestuur mogen toetreden.

Vorig jaar verwierpen de aandeelhouders, met 67 procent van de stemmen, de verloning van de CEO, zijn managers en de bestuurders. Bij gebrek aan details over de gebruikte parameters voor de verloning, zo bleek uit een rondvraag bij 35 belangrijke nee-stemmers. Op hun vraag voegt de raad van bestuur aan het bonusplan een component voor de middellange en lange termijn toe. Met succes, het remuneratieplan werd dit jaar met 97 procent van de stemmen goedgekeurd. 

Op de vergadering waren 80 aandeelhouders met 46,2 miljoen aandelen vertegenwoordigd, goed voor ruim een vierde van het uitstaande kapitaal.

Overigens, tijdens de receptie na de vergadering legden de misnoegde aandeelhouder en voorzitter De Wilde hun dispuut bij.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud