Ingels verkoopt pakket Unifiedpost-aandelen

De eerste insidertransactie van beursnieuweling Unifiedpost staat op naam van Jürgen Ingels. ©Kristof Vadino

Bestuurder en aandeelhouder Jürgen Ingels heeft, in eigen naam, een pakket Unifiedpost-aandelen verkocht. Het is de eerste insiderstransactie van de beursnieuweling.

Ingels heeft in eigen naam 60.000 aandelen Unifiedpost verkocht tegen 20 euro per stuk en strijkt daarmee 1,2 miljoen euro op. De transactie werd aangemeld bij de beurswaakhond FSMA. Vóór de beursgang van Unifiedpost bezat Ingels 225.930 aandelen in het Waals-Brabantse bedrijf. Dat cijfer houdt geen rekening met de aandelen van Smartfin Capital, het technologiefonds rond Ingels, in Unifiedpost.

Smartfin Capital was een van de vier aandeelhouders die aandelen Unifiedpost verkochten bij de beursgang van het bedrijf vorige maand. De verkopende aandeelhouders streken in totaal een kleine 80 miljoen euro op. Behalve Smartfin ging het om PE Group (vehikel van de familie Van Rompay en Stefan Yee), EJF Investments en de investeerder Michel Delloye (ex-GBL).

Dankzij een enorme vraag trok de specialist in digitalisering van facturen Unifiedpost eind vorige maand tegen 20 euro per aandeel naar de beurs. Tegen die prijs was de specialist in de digitalisering van facturen 608 miljoen euro waard. Met een totale opbrengst van 252 miljoen euro was het de grootste beursintroducties van de voorbije zes jaar op Euronext Brussel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud