Instagram steekt Twitter voorbij

Een muurschildering in Massachusetts. Het is één van de populairste Instagram-posts van het persagentschap Reuters dit jaar. ©REUTERS

De mobiele fotodienst Instagram telt 300 miljoen gebruikers. Dat zijn er ruim 10 miljoen meer dan het aantal twitteraars.

Instagram steekt voor het eerst Twitter voorbij dat eind september 284 miljoen gebruikers telde.

'Wat twee vrienden met een droom vier jaar geleden begonnen zijn, is uitgegroeid tot een wereldwijde gemeenschap waarop dagelijks meer dan 70 miljoen foto's en video's gedeeld worden, zegt Instagram-topman Kevin Systrom op de officiële blog van het bedrijf.

Instagram werd twee jaar geleden overgenomen door Facebook, voor 1 miljard dollar (765 miljoen euro). Een zotte prijs, werd toen gezegd. Maar sindsdien heeft de populariteit van de app een hoge vlucht genomen. En Facebook puurt er reclamedollars uit. '300 miljoen gebruikers zijn een heel interessant publiek voor reclamemakers', zegt Debra Aho Williamson van het onderzoeksbureau eMarketer.

Om verder te groeien, wil topman Systrom de authenticiteit van Instagram bewaren. Dat wil hij doen door de fake ccounts en spammers te verwijderen. De site lanceert binnenkort badges voor beroemdheden, atleten en merken - wat hun echtheid moet garanderen voor de gebruikers.

Berichtendiensten

Niet enkel Instagram groeit als kool. Dat geldt ook voor berichtendienst WhatsApp, goed voor bijna 650 miljoen gebruikers. De gratis dienst zal dit jaar afklokken op een groei van meer dan 50 procent.

Berichtendiensten worden populairder dan sociale netwerken.

Volgens de onderzoekers van nieuwssite Business Insider zullen de vier grootste berichtendiensten begin volgend jaar samen meer gebruikers tellen dan de vier grootste sociale netwerken - waarvan Facebook marktleider is met 1,35 miljard gebruikers, gevolgd door het Chinese Qzone met 650 miljoen gebruikers.

WhatsApp en co zijn zelf platformen geworden, luidt het, waarmee gebruikers al lang niet meer enkel korte berichtjes sturen. Ze delen er hun activiteiten mee, foto's, video's, games en doen er zelfs betalingen mee.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud