Advertentie
opmerkelijk

Jay-Z en Jack Dorsey stampen bitcoinfonds uit de grond

De Amerikaanse rapper en ondernemer Shawn 'Jay-Z' Carter. ©REUTERS

De rapper Jay-Z en Twitter-CEO Jack Dorsey steken 500 bitcoin - omgerekend meer dan 23 miljoen euro - in een fonds dat het gebruik van de cryptomunt moet promoten, beginnend in Afrika en India.

Btrust heet het fonds dat Jack Dorsey en Jay-Z - né Shawn Carter - uit de grond stampen. Dat neemt de vorm aan van een 'blind trust', een rechtsvorm waarin de financiële weldoeners geen zicht hebben op de middelen die ze ter beschikking hebben gesteld of wat daarmee gebeurt. Het duo heeft met andere woorden geen zeggenschap over hoe hun donatie wordt beheerd.

©AFP

Het doel is de ontwikkeling van de bitcoin, met focus op Afrika en India, tweette Dorsey vrijdagochtend. Voorlopig gaf Dorsey nog niet meer uitleg bij die wat vage omschrijving.

Dorsey is op zoek naar drie bestuurders voor het fonds. Iedereen mag zich daarvoor aanmelden via een onlineformulier dat de Twitter-CEO in zijn tweet postte.

Zowel Jay-Z als Dorsey staat al langer bekend als een fan van bitcoin. Jay-Z investeerde in 2018 geld in de cryptomunt, terwijl Dorseys betaalbedrijf vorig jaar al voor 50 miljoen dollar van het digitale geld in zijn mandje laadde.

Dorsey lichtte, midden in een uitleg over waarom Twitter de voormalige Amerikaanse president Donald Trump in de ban sloeg, ook al kort toe wat hij zo mooi vindt aan bitcoin. 'De reden dat ik zo'n passie voel voor bitcoin is dat het de werking van een bepaald model aantoont: een basistechnologie voor het internet die niet wordt bepaald of beïnvloed door één enkel individu of entiteit. Dat is wat het internet wil zijn, en wat het na verloop van tijd meer en meer zal worden.'

Jay-Z en Dorsey zijn al langer goede vrienden. Paparazzi troffen de ondernemer afgelopen zomer nog aan op de boot van de rapper en zijn echtgenote Beyoncé Knowles, op een uitje in de Hamptons.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud