in memoriam

Belgische pionier in investor relations Jean-Pierre Tanghe overleden

‘JP Tanghe’, de Belgische pionier in investor relations, is vorige week vrijdag na een ziekte op 68-jarige leeftijd overleden.

Jean-Pierre Tanghe oefende het beroep vanaf 1998 uit bij Barco. Hij maakte er bij de Kortrijkse beeldvormingsgroep, toen nog onder CEO Hugo Vandamme, een aparte discipline van.

Voor Tanghe was een investor relations-manager, niet zomaar een woordvoerder. ‘Ik ben lid van het directiecomité en kan dus voldoende gewicht in de schaal leggen bij ontmoetingen met investeerders. Ik kan de baan op zonder een gedelegeerd bestuurder of financieel directeur naast me’, zo verwoordde Tanghe het in 2009. Hij hield jaarlijks 350 one-to-onemeetings met aandeelhouders, vaak in het buitenland.

In 2010 maakte hij komaf met de publicatie van volledige kwartaalresultaten en kwamen tradingupdates in de plaats. Veel bedrijven volgden nadien het voorbeeld.

‘Drie maanden is te kort om een goed beeld te geven. Eén enkel contract dat een dag vroeger of later wordt afgesloten kan het beeld vertekenen. Aan analisten die ons bedrijf goed kennen, kunnen we zoiets gemakkelijk duidelijk maken. Maar de markt verkijkt zich daar wel eens op’, klonk het toen.

Tanghe laat een echtgenote, twee kinderen en vijf kleinkinderen achter. Hij wordt zaterdag begraven in Diksmuide.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect