opmerkelijk

Kamperen voor de bedrijfspoort om ontslag te krijgen

©Photo News

Bij Philips Lighting in Turnhout hebben personeelsleden voor de bedrijfspoort gekampeerd zodat ze zeker deel zouden uitmaken van de aangekondigde afvloeiingen.

Dat schrijft De Standaard. De directie kondigde vorig jaar aan dat de onderneming in Turnhout moest afslanken. 78 werknemers, tien procent van het personeelsbestand, moet dit jaar vertrekken.

Maandag startte de intekenperiode voor vrijwillig vertrek. Dertien werknemers brachten zondag de nacht door aan de poort om erbij te zijn. Enkelen hadden al ander werk gevonden en wilden het zekere voor het onzekere nemen. De mensen konden gewoon binnen in de bedrijfsgebouwen en hebben overnacht in de gangen.

Philips wil alleen kwijt dat het door de investeringen in loopbaanbegeleiding en -training goed nieuws is dat mensen bewust 'een positieve keuze in hun loopbaan' maken.

In Turnhout produceert Philips gasontladingslampen voor straatverlichting, sportstadions en tuinbouwserres. Maar door de opkomst van ledtechnologie - een boot die Turnhout heeft gemist - krimpt de fabriek al jaren aan een stuk. Sinds 2008 verloren al zo'n 2.000 mensen hun job, waardoor de fabriek de bijnaam 'Ford Genk in slow motion' kreeg.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud