Advertentie
netto

KBC begint met Apple Pay

©REUTERS

Zoals eerder dit jaar beloofd kunnen klanten van KBC nu met hun iPhone of Apple Watch betalen.

Als tweede Belgische grootbank gaat KBC dinsdag van start met Apple Pay, de mobiele betaaldienst van de Amerikaanse hardwaregigant. Klanten van KBC kunnen hun betaal- of kredietkaart toevoegen aan hun Apple-portemonnee. Ze kunnen dan mobiel betalen bij terminals die voorzien zijn van de functie om contactloos te betalen. Klanten moeten hun smartphone tegen de lezer houden en bevestigen met hun vingerafdruk of gezichtsherkenning.

KBC is de tweede Belgische bank die met Apple in zee gaat. BNP Paribas Fortis kaapte in november 2018 de primeur, en ook de exclusiviteit, voor ons land weg. De andere banken waren lang weinig tuk om ook in zee te gaan met Apple. In februari van dit jaar kondigde KBC aan de functie dan toch in de loop van het jaar aan te bieden. De bank is niet onbekend met de technologie: ze werkt voor haar Ierse klanten al samen met Apple.

Contactloos

Wie contactloos en zonder zijn bankkaart wil betalen, kreeg daar de voorbije jaren almaar meer opties voor. Google kwam al in 2017 met zijn eigen betaaldienst, toen nog Android Pay gedoopt, naar de Belgische markt. Apple volgt nu, zowel voor smartphone als voor het horloge Watch. KBC bood ook al de optie aan om te betalen met de slimme horloges van Garmin en Fitbit. En uiteraard kan je ook contactloos betalen met de bankkaart van de banken zelf.

Al die opties werken met dezelfde technologie: near field communication (NFC). Die technologie laat toe om informatie uit te wisselen tussen toestellen die zich op zeer korte afstand (2 à 3 centimeter) van elkaar bevinden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud