Advertentie

Kwartaalprognose Melexis onder de lat

CEO Françoise Chombar van Melexis. ©belga

Melexis zag in het eerste kwartaal de winst halveren. De toeleverancier aan de autosector tast in het duister over het herstel in de markt van autochips.

Melexis , dat allerlei componenten maakt voor de autosector, zag de omzet in het eerste kwartaal met 18 procent dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het brutoresultaat kwam uit op 46,8 miljoen euro, een daling met ruim een kwart.

De nettowinst bedroeg 13,9 miljoen euro, of 0,35 euro per aandeel, 52 procent minder dan een jaar geleden. 'De resultaten liggen in lijn met onze vooruitzichten in februari', zegt CEO Françoise Chombar. Ze verwijst naar de voorraadcorrecties bij de klanten, veroorzaakt door de onzekere economische en geopolitieke situatie ten gevolge van wereldwijde handelsspanningen. 

De prognoses voor het tweede kwartaal liggen onder de verwachtingen van analisten. Melexis ziet een omzet tussen 117 en 123 miljoen euro, met een brutomarge rond 41 procent en een bedrijfsmarge rond 14 procent. Ter vergelijking: de consensusverwachting van analisten lag hier op respectievelijk 125 miljoen euro, 42 procent en 16 procent. 

Conclusie: net als bij Infineon eerder, rekent Melexis niet op een vlot herstel in de autosector. Infineon verwees toen ook naar de daling van de Chinese autoverkopen. 'Het is onzeker op welk moment een verandering in het bestelgedag van onze klanten zal optreden', zegt Chombar. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud