Advertentie

Leuvense chipdesigner AnSem in Indiase handen

AnSem ontwerpt onder meer chips die gebruikt worden in de medische beeldvorming, zoals voor MRI-scanners. ©HH

AnSem, een 20 jaar oude spinoff van het Leuvense onderzoekscentrum Imec, wordt overgenomen door het Indiase bedrijf Cyient.

AnSem viert uitgerekend dit jaar zijn twintigjarige bestaan. Het bedrijf ontwerpt gespecialiseerde chips in opdracht van klanten uit de hele wereld: van auto-, en vliegtuigfabrikanten tot makers van hoorapparaatjes.

Het haalt naar eigen zeggen een jaaromzet van rond de 10 miljoen dollar en een operationele marge van ongeveer 20 procent. Een overnameprijs werd niet bekendgemaakt. Volgens gegevens van de Balanscentrale telt het bedrijf zowat 40 werknemers in ons land.

Cyient, met zetel in het Indiase Hyderabad, is een bedrijf dat een waaier aan technologische diensten levert aan grote bedrijven. Volgens een mededeling van het bedrijf is het de bedoeling om van AnSem het expertisecentrum te maken voor de ontwikkeling van chips en sensoren. De nadruk ligt daarbij op de snelgroeiende markt voor digitale sensoren en het Internet of Things (IoT) voor toepassingen in de industrie, de autosector en de medische wereld.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.