Limburgse fietsproducent (Ridley, Eddy Merckx) koopt techincubator

In de windtunnel van Bikeville kunnen wielrenners aerodynamicatesten doen. ©BELGA

De Belgian Cycling Factory (BCF), bekend van de merken Ridley en Eddy Merckx, neemt Bikeville over. Dat is de incubator in Beringen voor bedrijven in de fiets- en mobiliteitsindustrie, met onder andere een windtunnel om innovaties in aerodynamica te testen.

De Limburgse investeringsmaatschappij LRM en andere aandeelhouders verkopen hun aandeel in de incubator aan het Limburgse fietsbedrijf. BCF wil met de overname nog meer inzetten op innovatie. 

In de overname zit werkruimte voor elf start-ups en scale-ups. BCF beschikt nu over de volledige site, met ook een klimaatkamer en een unieke windtunnel, die windsnelheden tot 108 kilometer per uur kan opwekken. De windtunnel meet onder andere de aerodynamica en turbulentie. Dat maakt de tunnel interessant voor atleten uit de schaats-, ski- en bobsleewereld, maar ook voor producenten en productontwikkelaars. 

Bikeville was tot voor kort een gedeeld project van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, Belgian Cycling Factory, Bioracer, Lazer Sport en Voxdale. 

'Logische stap'

'Voor ons is het een heel logische stap. De incubator en windtunnel van Bikeville zijn gevestigd naast ons hoofdkantoor. We zijn ervan overtuigd dat onze ervaring en expertise heel wat bedrijven ten goede kan komen en dat wij op onze beurt nog heel wat van hen kunnen leren om de (inter)nationale fietsindustrie een boost te geven', zegt Jochim Aerts, de CEO van Belgian Cycling Factory.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud