Mario Fleurinck verlaat 3D-printingbedrijf Melotte

Mario Fleurinck ©Debby Termonia

Mario Fleurinck, de CEO van Melotte, verlaat het Limburgse spitstechnologiebedrijf. Dat laat hij weten in een tweet. Meningsverschillen met Luc Tack, de sterke man van Melottes moederbedrijf Picanol, zouden aan de basis liggen.

Aalstenaar Mario Fleurinck is het brein achter de 3D-printingspecialist Melotte, een dochterbedrijf van Picanol. Melotte maakt op basis van computerdata unieke voorwerpen of precisieonderdelen voor tal van toepassingen.

De productie gebeurt door middel van de ‘additive manufacturing technology’, waarbij de producten laag per laag worden opgebouwd. Die producten kunnen prothesen zijn, maar ook unieke onderdelen voor bedrijven. Tot de klantenkring behoren onder meer Amerikaanse multinationals als ExxonMobil en DuPont, ruimtevaartorganisatie NASA en het Nederlandse technologiebedrijf ASML.

In een gesprek met De Tijd brak Fleurinck begin dit jaar een lans voor ‘vrijdenken’, het denken out of the box, om op die manier mee te bouwen aan de maatschappij van morgen.

Fleurinck werkte tot zijn 31ste bij luchthavenexploitant TCR en ging daarna aan de slag bij Melotte. Hij bouwde het Limburgse bedrijf uit van een matrijzenbouwer tot een belangrijke speler in metaal 3D-printing. Vandaag maakte de manager bekend dat hij Melotte verlaat.

Today I decided to leave the flourishing company Melotte. Thanks for your kind support over the past 10 years! All the best, take care!

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud