Mark Zuckerberg midden februari in Brussel

Mark Zuckerberg bij een vorig bezoek aan Brussel in mei 2018, geflankeerd door toenmalig voorzitter Antonio Tajani van het Europees Parlement. ©EPA

De topman van Facebook zakt opnieuw af naar ons land voor gesprekken met de Europese Unie.

Mark Zuckerberg, de CEO van de Amerikaanse socialmediareus Facebook, bezoekt medio februari Brussel. Dat heeft Facebook bekendgemaakt. Zuckerberg doet ons land aan op weg naar de Munich Security Conference in München.

Het is niet de eerste keer dat de ondernemer-miljardair in ons land is. In 2018 bezocht hij het Europees Parlement en nam hij deel aan een hoorzitting naar aanleiding van de privacyproblemen bij Facebook en vooral het nieuws dat data van gebruikers werden gebruikt voor politieke doeleinden, via het bedrijf Cambridge Analytica.

Deze keer zal hij spreken met de Europese Unie over de regulering van de sector. Officieel zal hij het hebben over 'een kader voor nieuwe regels en regulering van het internet', aldus de verklaring van het bedrijf. De Europese Commissie viseert Facebook onder meer voor de manier waarop het gebruikersgegevens verzamelt. Bovendien zal de EU enkele dagen na de ontmoeting waarschijnlijk plannen ontvouwen om artificiële intelligentie te regelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect