Martine Reynaers in bestuur van Crescent (ex-Option)

Aluminiumonderneemster Martine Reynaers (rechts) vervoegt het bestuur van technologieholding Crescent. ©Dieter Telemans

De topvrouw van aluminiumgroep Reynaers neemt een mandaat op in de technologieholding van Eric Van Zele.

Crescent houdt eind deze maand zijn algemene vergadering. Uit de uitroeping blijkt dat er wijzigingen zijn in de raad van bestuur.

De onafhankelijke bestuurders Lieve Declercq en Liesbet Van der Perre stappen op. In hun plaats komen Martine Reynaers en Paul Matthijs, twee namen uit het adresboekje van Eric Van Zele, eigenaar en voorzitter van Crescent dat drie jaar geleden Option opslorpte.

Sinds begin maart is Martine Reynaers geen CEO meer bij het familiebedrijf, en vervangt ze Eric Van Zele als voorzitter van de raad van bestuur. Reynaers werd opgevolgd door buitenstaander Dirk Bontridder. Buiten haar eigen bedrijf heeft de topvrouw weinig andere mandaten. Ze is wel onafhankelijk bestuurder van de Antwerpse haven.

Paul Matthijs kent Van Zele uit zijn Barco-periode. Matthijs werkte er zes jaar en stond er onder meer aan het hoofd van de innovatiepoot (Ventures). Later was hij bijna drie jaar CEO van het lichtschakelaarsbedrijf Niko Group.

Achtste verliesjaar op rij

Matthijs en Reynaers vervoegen in het bestuur Van Zele, Raju Dandu en Pieter Bourgeois. Dandu is oprichter en topman van de Amerikaanse telematicaspecialist Danlaw dat 6 procent van Crescent in handen heeft.

Bourgeois, zoon van de voormalige minister-president Geert Bourgeois, vertegenwoordigt 12%-aandeelhouder Alychlo, het investeringsvehikel van Marc Coucke. Option-oprichter Jan Callewaert bezit na vele verwateringen nog 8 procent van de aandelen.

Crescent dook over 2020 4,7 miljoen euro in het rood, het achtste verliesjaar op rij en het tiende verlies in de jongste elf jaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud