Advertentie
opmerkelijk

Materialise print jaguar voor megajacht

Het door Materialise geprint jaguarbeeld staat op het voorplecht van het megajacht Kismet.

Het Leuvens 3D-printingbedrijf Materialise heeft voor het megajacht van de Amerikaans-Pakistaanse miljardair Shahid Khan een beeld geprint van een jaguar. Khan bezit immers behalve de auto-onderdelenproducent Flex-N-Gate en de Engelse voetbalclub Fulham, ook het American football-team de Jacksonville Jaguars.

Shahid Khan is rijk, puissant rijk. Wanneer hij dus vindt dat zijn megajacht Kismet een ornament verdient op de voorplecht, dan mag het ook iets meer zijn. Daarvoor wendde hij zich tot Materialise, het Leuvense 3D-printingbedrijf dat sinds juni vorig jaar op de Amerikaanse beurs Nasdaq noteert.

Materialise creëerde in een van zijn reusachtige 3D-printers het beeld van een jaguar van 4 meter lang, 1 m 80 hoog en 100 kilo. 5.000 laagjes van een halve millimeter dik. In de ogen van de jaguar zitten twee straffe lampen ingebouwd. Het plastic beeld werd gespoten in een metaalcoating, die het moet beschermen tegen barre weersomstandigheden.

Het beeld staat nu uitdagend op de boegspriet van Kismet. Het 95 meter lange jacht liep in september vorig jaar van stapel en is uitgerust met drie dekken, zes ruime slaapkamers en een helikopterplatform. Wie zich graag eens amuseert op het jacht, kan het huren voor 1,3 miljoen euro per week, inclusief de jaguar.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud