Advertentie

Mechels softwarebedrijf Ixor mee trekker achter corona-app

©Photo News

De ontwikkeling van de corona-app komt niet alleen op de schouders van het kleine Brusselse appbedrijf DevSide. Ook de Mechelse softwarespeler Ixor en proffen van de VUB en ULB bouwen mee.

De interministeriële conferentie Volksgezondheid klopt vandaag de toewijzing van het contract van de coronatraceerapp officieel af. Dinsdag werd duidelijk dat het interfederaal comité testing en tracing, dat instaat voor het opsporen van contacten van besmette personen, het contract wil gunnen aan de Brusselse appontwikkelaar DevSide. Dat wekte verbazing, want het bedrijf van serieel ondernemer Jean-Paul de Ville de Goyet is met een balanstotaal van nog geen 700.000 euro bijzonder klein.

De Tijd verneemt nu dat DevSide voor de effectieve bouw van de app een onderaannemer heeft: het Mechelse softwarebedrijf Ixor. Dat telt 70 medewerkers en draaide in 2018 7 miljoen euro omzet. 'Jean-Paul nam het initiatief om een Belgisch consortium uit te bouwen voor het project rond de coronatraceerapp', duidt Roel Verbeeck, managing director van Ixor. 'We hebben samen een voorstel ingediend, maar wij zijn duidelijk onderaannemer. We werken ook met professoren van de VUB en de ULB, die ons adviseren over de veiligheid van de app.'

Ixor wil de komende weken met een tiental ontwikkelaars doorgedreven werken aan de app. Het was al duidelijk dat de Belgische corona-app moet gebaseerd zijn op de door Apple en Google ontwikkelde bluetoothstandaard en de Duitse coronatraceerapp Corona-Warn. 'Maar we mogen die zeker niet zomaar kopiëren. Er liggen enkele standaarden vast, maar het zal erop aankomen dat te vertalen naar de Belgische context.' Een belangrijk aspect is de integratie met de bestaande IT-infrastructuur van de Belgische gezondheidszorg.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud