Advertentie

Meer dan 1 miljoen mensen werken voor Amazon

Jef Bezos, CEO van Amazon. ©REUTERS

Amazon kende opnieuw een sterke groei in het derde kwartaal. Ook de prognoses voor het vierde kwartaal overtreffen de verwachtingen van analisten.

De ecommercereus uit Seattle verwacht in het vierde kwartaal van 2020 een omzet te boeken tussen 112 en 121 miljard dollar. Analisten dachten aan 112 miljard dollar. Amazon ziet de omzet dit jaar floreren door de coronapandemie omdat mensen winkelbezoeken willen vermijden. In de VS verdeelt Amazon ook voeding.

Maar corona brengt ook kosten met zich mee. Amazon verwacht dit kwartaal voor 4 miljard dollar coronagerelateerde kosten te maken, dubbel zoveel als in het vorige kwartaal. Amazon heeft de voorbije maanden geïnvesteerd in nieuwe magazijnen en wierf 175.000 mensen aan.

Dit worden ongeziene eindejaarsverkopen.
Jeff Bezos
CEO Amazon

Eind september werkten er 1.125.300 mensen fulltime of parttime voor Amazon, een stijging met 50 procent tegenover vorig jaar. Voor het eerst gaat het personeelsbestand officieel boven 1 miljoen.

Door de coronakosten verwacht Amazon dit kwartaal een winst te boeken tussen 1 en 4,5 miljard dollar. Analisten dachten hier aan 5,95 miljard dollar. Dat kan verklaren waarom het aandeel nabeurs 1 procent prijsgeeft. Dit jaar ging het aandeel wel al 71 procent hoger.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud