Advertentie
Advertentie

Meerjarendeal bezorgt Global Graphics fikse groei

©DB60126095

De specialist in grafische software Global Graphics ging de afgelopen drie maanden door op het elan van vorig jaar.

Global Graphics is vandaag de primus van de Brusselse beurs. Beleggers reageren enthousiast op het sterke eerste kwartaal van de softwarespecialist.

De omzet verdubbelde ruimschoots van 2,2 tot 5,2 miljoen euro. En die groei sijpelt vlotjes door naar de winstcijfers: de bedrijfswinst stijgt van 0,1 tot 2,6 miljoen euro.

Die spectaculaire groei is geen alledaags fenomeen bij het van oorsprong Franse bedrijf met Belgische referentieaandeelhouders. Maar in maart vorig jaar tekende Global Graphics een meerjarencontract met een grote fabrikant van kantoorprinters. Een deal van, verspreid over meerdere jaren, meer dan 6 miljoen euro.

In de eerste drie maanden van 2014 moest het softwarebedrijf het dus nog zonder die deal stellen. Als we het contract buiten beschouwing laten, zou de omzet met een bescheidener 27 procent zijn gegroeid.

Dankzij de mooie deal zag Global Graphics zijn omzet vorig jaar met 44 procent aandikken. De aandelenkoers volgde met een stijging van 37 procent. Dit jaar won het aandeel al 23 procent, inclusief de winst van vandaag.

Overnamespeculatie

Voorzitter Guido Van Der Schueren

Die hausse is niet alleen het gevolg van de resultaten. Analisten vermoeden dat voorzitter Guido Van der Schueren plannen heeft om Global Graphics meer te integreren met zijn eigen bedrijf Hybrid Software. Van der Schueren kocht eind december 8,34 procent van Global Graphics over van de investeringsmaatschappij Andlinger van ex-CEO Johan Volckaerts. De prijs lag met 2 euro per aandeel zo'n tiende hoger dan de toenmalige koers.

Van der Schueren zit al heel zijn leven in de grafische sector en heeft bakken geld. Hij verkocht in 2007 het beursgenoteerde Artwork Systems voor 196 miljoen euro aan het Gentse Esko. Het fusiebedrijf EskoArtwork, waar Van der Schueren nog 16 procent van bezat, kwam in 2011 voor 350 miljoen euro in handen van het Amerikaanse Danaher.

Global Graphics en Hybrid werken nu al samen voor de verkoop.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud