Melexis overtreft verwachtingen lichtjes

Françoise Chombar, de CEO van Melexis, is tevreden met de resultaten van het tweede kwartaal. ©Photo News

De zwakkere dollar remde de Belgische chipfabrikant, die heel wat inkomsten in de greenback genereert, af.

Met een omzet van 141,8 miljoen euro (+10%), een brutobedrijfswinst van 45,4 miljoen (+9%) en een nettoresultaat van 28,1 miljoen (-9%) heeft Melexis  er een sterk tweede kwartaal op zitten. Analisten hadden volgens het persbureau Bloomberg gerekend op 140 miljoen euro omzet, 43,5 miljoen euro ebitda en 28,3 miljoen euro nettowinst.

1,30
Dividend
Melexis keert in oktober een tussentijds dividend uit van bruto 1,30 euro.

De resultaten van de chipmaker leden onder de zwakke dollar. De negatieve impact bedroeg 4 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

Het bedrijf van ondernemer Roland Duchâtelet keert in oktober een tussentijds dividend uit van 1,30 euro bruto. Ook vorig boekjaar beliep het interim-dividend 1,30 euro per aandeel.

Melexis denkt de omzet in 2018 tussen 13 en 14 procent te kunnen laten toenemen, en rekent op een brutomarge van 45 procent en een bedrijfswinstmarge van 25 procent.

In het kwartaal dat nu bezig is, zal het bedrijf naar verwachting 148 miljoen euro omzet boeken. In het derde kwartaal van 2017 boekte het 127,1 miljoen euro omzet.

Auto's

CEO Françoise Chombar is tevreden met de prestaties van haar bedrijf. 'De belangrijkste groeimotoren sinds de start van het jaar waren temperatuursensoren, embedded lighting (onder andere lampen waarvan je de kleur en intensiteit kunt aanpassen, red.) en onze magnetische sensoren.'

'Melexis blijft genieten van een positief klantensentiment, vertaald in een gezond orderboek dat onze groei in de tweede jaarhelft verder stimuleert.'

89 procent van de chips die Melexis maakt, wordt verwerkt in auto's. De rest is terug te vinden in elektronische huishoudproducten. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud