Advertentie

Melexis-veteraan volgt Chombar op

Marc Biron wordt vanaf 1 augustus de CEO van Melexis.

Françoise Chombar geeft op 1 augustus de teugels door aan Marc Biron, een ingenieur die al een kwarteeuw bij Melexis werkt.

'Marc is goed geplaatst om Melexis door de transitie te leiden waarin de automobielindustrie zich bevindt', zegt Françoise Chombar over haar opvolger Marc Biron.

De Luikenaar kent Melexis als zijn broekzak. Biron, burgerlijk ingenieur en doctorandus in de toegepaste wetenschappen, is sinds 1997 aan de slag bij de Ieperse techparel. De vijftiger was achtereenvolgens verantwoordelijk voor de divisies hall sensor/engine management, global development & quality, en sense & drive, de grootste poot van de chipspecialist.

Biron combineert sinds vorig jaar de leiding over die laatste afdeling met de rol van globale innovatiemanager. Daarbij zoekt hij andere afzetmarkten dan de automobielsector. Behalve in BMW's en Tesla's steken de halfgeleiders en sensoren van Melexis ook in slimme huishoudtoestellen, ovens, wasmachines, airco's, drones, servers, thermometers, motorfietsen en e-bikes.

Biron, vader van drie, is sinds 2013 gastdocent 'Major project in electronics' aan de Universiteit van Luik, waar hij afstudeerde.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud