start-ups

Michel Akkermans investeert in softwarebedrijf Chili Publish

Michel Akkermans, een van de investeerders en oprichter van Clear2Pay, komt in de raad van bestuur van het Oost-Vlaamse softwarebedrijf. ©BELGA

Het Oost-Vlaamse softwarebedrijf Chili Publish haalt 2,5 miljoen euro vers kapitaal op. De techondernemer Michel Akkermans komt in de raad van bestuur.

Het bedrijf met hoofdkwartier in Aalst ging zes jaar geleden van start als driemansbedrijfje en heeft intussen al kantoren in de VS en Singapore. Chili Publish ontwikkelt online software voor de grafische sector, meer specifiek voor commercieel drukwerk en verpakkingen.

'We zijn exponentieel gegroeid', zegt Kevin Goeminne, de CEO van Chili Publish. 'We hebben nu al 250 klanten verspreid over 25 landen.' Met het geld van de nieuwe investeerders kan het bedrijf verder groeien, de onderzoeksinspanningen opdrijven en het internationale verkoopteam uitbreiden. 

De nieuwe investeerders zijn Volta Ventures, Pamica (de investeringsmaatschappij van Michel Akkermans) en Group MC. De oprichters blijven de meerderheid van de aandelen behouden.

Akkermans zal toetreden tot de raad van bestuur. Akkermans is een van de grote namen in de Belgische techwereld. Hij richtte onder andere Clear2Pay op, dat enkele jaren geleden voor 375 miljoen euro werd verkocht. Sindsdien legt hij zich toe op investeringen in Belgische start-ups. Hij is trouwens ook voorzitter van Volta Ventures.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud