Advertentie

Mobiele bewakingsagent AB Comtech in Franse handen

Het Belgische bedrijf AB Comtech, dat mobiele bewakingssystemen op de markt brengt, wordt overgenomen door het Franse Delta Drone.

Delta Drone neemt 77,3 procent over van het bedrijf uit Sint-Genesius-Rode. De rest van het kapitaal blijft in handen van de Franse beveiligingsgroep Protec.

AB Comtech is de opvolger van het vroegere Solidbot, waarvan het alle activa en octrooien heeft overgenomen. Het bedrijf bouwt trailers met een uitschuifbare mast van 7 meter lang, waarop een videobewakingssysteem gemonteerd staat. De beelden kunnen vanop afstand bekeken worden. De oplossing heeft een energie-autonomie van een maand en kan onder meer gebruikt worden voor de bewaking van bouwwerven of evenementen.

Delta Drone, dat gevestigd is in de buurt van Lyon, is een tien jaar oud bedrijf dat roboticatoepassingen  bouwt. Het is onder meer actief in de bewakingsmarkt met drones die opereren vanuit een vast laadstation. Het werkt in die markt ook samen met Protec, de minderheidsaandeelhouder van AB Comtech.

Delta Drone ziet ook mogelijke synergiën tussen AB Comtech en andere technologie die het zelf ontwikkelde, zoals een robot die autonoom de voorraden in magazijnen kan tellen. Omgekeerd is het Belgische bedrijf al leverancier van meer dan 100 systemen in verschillende Europese landen. De gecumuleerde omzet van de drie bedrijven bedraagt meer dan 50 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud