start-ups

Mobistar en USG stappen in digitaal centrum Co.Station

Co.Station in Brussel ©Dieter Telemans

Co.Station, de verzamelplaats voor jonge techbedrijven in hartje Brussel, verruimt zijn aandeelhouderschap. Mobistar en USG People komen erbij.

Voortaan telt Co.Station vier aandeelhouders: het kmo-marketingbedrijf SocialCom, de bank BNP Paribas Fortis, telecombedrijf Mobistar en rekruteringsgroep USG People. Ze pompten elk 100.000 euro in Co.Station en bezitten elk een kwart van de aandelen.

Co.Station focust zich op jonge digitale bedrijven. Het gaat om start-ups en scale-ups, bedrijven die de startersfase ontgroeid zijn en de juiste hefbomen zoeken om hun eerste producten of diensten naar een hoger niveau te brengen. Het centrum biedt hen kantoorruimte aan, maar organiseert ook opleidingen en contactsessies met business angels.

Het bedrijvencentrum leek in de zomer van 2014 een vroege dood te zullen sterven door geruzie onder de oprichters. Maar in het voorjaar van 2015 maakte Co.Station een doorstart, vooral dankzij de erg actieve steun van BNP Paribas Fortis.

Daardoor dreigde Co.Station wel het imago te krijgen een vehikel van de bank te zijn, wat sommige jonge bedrijfjes kon afschrikken. Vandaar dat er snel naar bijkomende aandeelhouders uit andere sectoren gezocht werd. 'Met de komst van USG People en Mobistar wordt het palet aan expertise die jonge bedrijven nodig hebben, nog verder uitgebreid', zegt Baudouin de Troostembergh, de CEO van Co.Station.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud