Advertentie

Netflix slorpt 10 procent van internetverbruik Telenet op

©rv

De streamingdienst Netflix nam in zijn eerste Belgische weekend 10 procent van het internetverkeer van Telenet voor zijn rekening. Zondagavond was de site met vooral Amerikaanse films en series een halfuur onbereikbaar.

Netflix is een dienst die over het internet films en series aanbiedt. En video is een gigantische slokop van dataverkeer. Tel beide samen en je weet dat Netflix ook in ons land een groot deel van het internetverkeer in beslag neemt. Aan Vlaamse kant was dat in het lanceringsweekend 7 à 10 procent, meldt Telenet. Belgacom  - een nationale operator - en Netflix geven geen cijfers.

10 procent is voor Telenet geen verrassing, dat toevoegt dat Netflix niet de grootste slokop is. Eind vorig jaar gaf een steekproef van Telenet nog aan dat YouTube 40 procent van de trafiek opslorpte. In thuisland VS is Netflix goed voor bijna een derde van het dataverbruik, YouTube komt op de tweede plaats met zowat een vijfde - samen zijn de dus goed voor de helft van de Amerikaanse internettrafiek.

Netflix, dat afgelopen week naast België in vijf andere Europese landen werd gelanceerd, was zondagavond om 22.30 uur een halfuur onbereikbaar. En dat in het VK, België, Nederland en het noorden van Frankrijk. Een woordvoerder kon niet zeggen wat de oorzaak van de panne was.

Netflix telt in de VS en een tiental Europese landen ruim 50 miljoen gebruikers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud