Nieuwe topman bij Zenitel

©mfn online editor import

De fabrikant van communicatiesystemen heeft een goed halfjaar achter de rug, mede dankzij een overname eind vorig jaar.

Zenitel  is de grootste stijger op de Brusselse beurs. Het aandeel gaat bijna 6 procent hoger. 

De specialist in communicatie en beveiliging legde stevige halfjaarcijfers voor. De omzet ging ruim een vijfde hoger naar 38,1 miljoen euro dankzij een 'verbetering op alle markten' en de overname van het Noorse Phontech eind 2018. De nettowinst steeg bijna een vijfde naar 1,55 miljoen euro of 0,47 euro per aandeel.

Oliesector

Zenitel levert intercomsystemen die onder alle omstandigheden moeten werken, zoals in tunnels, op schepen, boorplatformen, industriƫle sites, parkings, gevangenissen en scholen. De klanten zijn de scheepvaart, olie- en gasbedrijven, transportbedrijven en spelers in de industrie en bouwsector.

Door de lage olieprijs ging het Zellikse bedrijf jarenlang gebukt onder klanten die hun investeringen afremden. Maar dit jaar lijkt de trein vertrokken. 

Nieuwe CEO

De nieuwe topman, Koen Claerbout, start dus onder een gunstig gesternte. Hij neemt het roer over van de Noor Kenneth Dastol. De 47-jarige Claerbout is al ruim een jaar bestuurder bij Zenitel. Tot voor kort was de ingenieur de topman van het audiobedrijf Audioprof. Claerbout heeft een jarenlange ervaring in de technologiesector.

Zenitel geeft in zijn halfjaarrapport geen vooruitzichten voor het volledige boekjaar. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud