Advertentie

Omzet Apple lager dan verwacht

©REUTERS

Hoewel Apple de verwachtingen van de analisten niet kon inlossen, stegen de kwartaalinkomsten met 29 procent op jaarbasis. Toch daalde het aandeel met 5 procent na de aankondiging.

Apple rapporteerde donderdag zijn vierdekwartaalcijfers. Het bedrijf bleef onder de verwachtingen op het vlak van de omzet. De grote boosdoener is het chiptekort. Dat woog op de verkoop van iPhones, Macs en wearables. In vergelijking met vorig jaar steeg de verkoop van het vlaggenschip, de iPhone, wel met 47 procent.

Apple heeft geen officiële richtlijnen gegeven sinds het begin van de pandemie, maar CEO Tim Cook zei dat het bedrijf in het decemberkwartaal jaar op jaar een 'solide omzetgroei' verwacht. Hij wees er ook op dat Apple in het huidige kwartaal met ergere leveringsbeperkingen te maken zal krijgen.

Cook zei dat de leveringsproblemen met chips te maken hadden met 'legacy nodes', of oudere chips, in plaats van de technologisch geavanceerde processors die het hart vormen van Apples apparaten.

Pandemie

Apple zit momenteel midden in een enorme groei omdat de verkoop van iPhones, iPads en Macs tijdens de coronapandemie explodeerde. De jaaromzet van Apple voor het boekjaar 2021 is ten opzichte van 2020 met 33 procent gestegen tot 366 miljard dollar.

Behalve uit de verkoop van de iPhones haalde Apple de sterkste groei uit de App Store. Diensten zoals muziek en video, reclame, uitgebreide garanties en licenties groeiden op jaarbasis met 26 procent, wat volgens Cook hoger was dan het bedrijf had verwacht.

Na de bekendmaking van de kwartaalresultaten daalde het aandeel met 5 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud