'Omzetfabriek' Amazon duikt in het rood

Jeff Bezos, de CEO van Amazon, zet liever in op groei dan op winst. ©Bloomberg

De internetreus levert een stilaan klassiek kwartaalrapport af: een bijna euforische groei bovenaan de resultatenrekening, waar door een forse stijging van de kosten aan het onderste lijntje minder dan niets van overblijft.

De Amerikaanse retailreus Amazon heeft in het eerste kwartaal 15 procent meer omzet geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet klom tot 22,72 miljard dollar. De snelgroeiende cloud computing diensten doen hun duit in het zakje: Amazon Web Services (AWS) krikte de omzet 50 procent op naar 1,57 miljard dollar.

Het is voor het eerst dat Amazon apart cijfers vrijgeeft voor AWS, de marktleider in cloud computing. AWS is een 'serverfabriek': KMO's kunnen bij de Amazon-dochter naar gelang de noden rekenkracht huren en moeten dus niet zelf forse bedragen investeren in een eigen computer- en softwarepark.

Van de 22,7 miljard bleef aan het onderste lijntje echter minder dan niets over, met een nettoverlies van 57 miljoen dollar of 12 cent per aandeel. Dat is vooral omdat de webreus fors investeert in magazijnen, personeel en allerhande projecten zoals eigen filmstudio's om de concurrentie met Netflix aan te gaan. 

 


Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud