Oorspronkelijke aandeelhouders verzilveren deels belang in Unifiedpost

CEO Hans Leybaert (links) bracht Unifiedpost eind september naar de beurs. ©Kristof Vadino

Iets meer dan twee maanden nadat het bedrijf naar de beurs ging, heeft een groep aandeelhouders van het eerste uur van Unifiedpost haar belang in de digitale factuurverwerker deels kunnen verzilveren.

Een groep van 43 aandeelhouders, die al voor de beursgang in het kapitaal zaten, verkocht maandag 680.645 aandelen aan grote, institutionele beleggers.

Dat pakket, aan de beurskoers van maandag goed voor 14,5 miljoen euro, vertegenwoordigt een belang van 2,2 procent in Unifiedpost . De opbrengst van de transactie gaat voor alle duidelijkheid naar de aandeelhouders, niet naar het bedrijf.

Toen het fintechbedrijf eind september naar de beurs trok, verbond een groep van 80 aandeelhouders zich ertoe hun aandelen in Unifiedpost een tijdlang niet van de hand te doen.

Die lock-upperiode, zoals dat in het jargon heet, duurt 180 dagen. Maar in die periode kunnen de aandeelhouders op gezette tijden wel een al een deel van hun aandelen verkopen. Iets meer dan de helft van de aandeelhouders die onder de lock-up vallen, heeft nu dus besloten gebruik te maken van die regeling. Wie de aandeelhouders zijn, werd niet bekendgemaakt.

Unifiedpost gaf maandag voor het eerst in zijn beurscarrière een tradingupdate mee. In het derde kwartaal zag de groep de omzet met 37 procent stijgen tot 17 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud