Advertentie

Opnieuw brand bij Umicore in Hoboken

De fabriek van Umicore in Hoboken ©BELGA

Umicore lag al onder vuur omdat de fabriek in Hoboken teveel lood uitstoot.

Bij het materiaaltechnologiebedrijf Umicore in Hoboken heeft zaterdag een korte brand gewoed. Dat zegt de Antwerpse brandweer. De brand bleef beperkt en was snel onder controle, maar omwonenden kregen toch de raad om ramen en deuren gesloten te houden.

Umicore kwam deze week nog negatief in het nieuws toen bleek dat een aantal kinderen die in de wijken rond de site in Hoboken wonen te hoge loodwaarden vertonen. De loodwaarden van omwonenden worden regelmatig gecontroleerd om na te gaan of de loodraffinaderij van Umicore niet voor negatieve medische gevolgen zorgt. Een brand in de raffinaderij begin maart wordt als een van de mogelijke factoren gezien die tot de verhoogde loodwaarden bijdroegen. Ook eind april brak er nog brand uit op de site.

Het nieuws over de loodwaarden bracht Umicore ertoe een voorstel te lanceren om gezinnen met jonge kinderen die weg willen uit de buurt te laten verhuizen op kosten van het bedrijf. Umicore stelt ook voor een groene buffer te creƫren.

De Antwerpse linkse oppositiepartijen Groen en PVDA reageerden daar dan weer op dat het volgens hen Umicore is dat aanpassingen zou moeten doorvoeren en niet de buurt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud