Option herschikt schuld, geschorst tot maandag

Option-voorzitter Eric Van Zele is naast geld ook op zoek naar een CEO voor het technologiebedrijf. ©Emy Elleboog

Het Leuvense technologiebedrijf communiceert maandag over de herschikking van zijn resterende schulden.

Option vroeg beurswaakhond FSMA donderdag de beurshandel in zijn centjesaandeel op te schorten. In afwachting van een communiqué maandag.

Aan de koersopstoot van 15 procent tot 0,074 euro en het stevige volume van bijna 2 miljoen stuks te zien hadden sommige beleggers echter al door dat er iets zat aan te komen. Dinsdag zakte het aandeel nog 3 procent naar een absoluut diepterecord van 0,062 euro.

Het persbericht maandag zal inkijk geven in de herschikking van de resterende schuld van 5 miljoen euro en 3,7 miljoen euro aan intresten. Eerder dit jaar kon voorzitter Eric Van Zele (69, ex-Barco) de schuldeisers/obligatiehouders overtuigen om 23,8 miljoen euro aan schulden om te zetten in aandelen. Daardoor explodeerde het aantal uitstaande aandelen met liefst 199 miljoen tot meer dan 297 miljoen stuks.

Van Zele onderhandelde de voorbije maanden ook over een nieuwe kredietlijn van 2 miljoen euro. Om de openstaande facturen van leveranciers te betalen en om over extra werkkapitaal te beschikken. Afwachten of er daar al witte rook is.

Option sukkelde de voorbije jaren van de ene crisis in de andere. Het vervelde van een topspeler in mobiele communicatie van 700 werknemers tot een noodlijdende 'start-up' van een 30-tal mensen.

Naast geld is Van Zele ook op zoek naar een nieuwe CEO, na de stap opzij van Jan Callewaert eerder dit jaar. 'Alle trajecten van het reddingsplan lopen parallel', reageert de voorzitter, 'maar de nodige middelen mobiliseren is cruciaal om de historische schuldenberg weg te werken'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud