Option in zee met Amerikaans bedrijf

Jan Callewaert, voorzitter en sterke man van Option. ©BELGA

USRobotics, een dochter van Unicom Global, verkoopt Options CloudGate onder de eigen merknaam.

CloudGate is een draadloos netwerkpunt dat allerlei toestellen kan aansluiten op het internet zodat ze met elkaar kunnen communiceren. Option preciseert in het persbericht noch aan de telefoon hoeveel stuks het Amerikaanse bedrijf zal afnemen, noch hoeveel het contract waard is. Frank Deschuytere, topman van Option, zegt wel 'zeer verheugd' te zijn. 'Het is een samenwerking met het oog op de lange termijn', stelt de woordvoerder van het technologiebedrijf.

Volgens Deschuytere bieden private label-overeenkomsten (waarbij een bedrijf producten levert aan een partij die ze vervolgens onder zijn merknaam verkoopt, red.) 'extra opportuniteiten' en 'toegang tot nieuwe distributiekanalen en eindklanten'.

USRobotics, met hoofdkwartier in Chicago, ontwikkelt technologie voor onder meer datacenters en netwerken. Options CloudGate past in zijn machine-to-machine oplossingen voor het beheer en controle op afstand, telematica, tracking en veiligheidssystemen.

Om een indicatie te krijgen over hoe belangrijk de Amerikaanse deal is, moeten we nog geduld oefenen tot begin volgend jaar, als Option de resultaten over de tweede jaarhelft en volledig boekjaar rapporteert. De eerste jaarhelft was ondermaats. CloudGate, Options enige product, kon niet doorbreken en dat vertaalde zich in weinig inspirerende resultaten: een bijna halvering van de omzet tot 2,8 miljoen euro en een nettoverlies van 6,6 miljoen euro. 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud